Pūriņu dzimta mutvārdu vēstures liecībās un dokumentos - Pavlova, Justīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Līdz šim nebija izveidots materiāls, kurā vienuviet būtu pieejama informācija par visiem Pūriņu dzimtas vecākās paaudzes cilvēkiem un viņu pēcnācējiem. Tāpēc pētījuma galvenais mērķis bija iegūt un vienuviet apkopot informāciju par visiem vecākās paaudzes dzimtas cilvēkiem un skaidrot vēstures ietekmi uz dzimtas attīstību, balstoties uz mutvārdu vēstures liecībām un pieejamajiem dokumentiem. Pētījuma pamatā izmantota sociālā konstrukcionisma teorija un biogrāfiskā pieeja. Rezultātā izveidots pētījums, balstoties uz piecām mutvārdu vēstures intervijām, kas iegūtas no četriem Pūriņu dzimtas vecākās zināmās paaudzes pēcnācējiem un dzimtai piederīgām personām. Izveidota rakstiska dzimtas vēsture. Pētījuma rezultātā pierādīts, ka Pūriņu dzimta ir spējusi izdzīvot dažādajos vēstures laikmetu griežos un turpina pēctecību, nesot dzimtas uzvārdu tālāk.

There has not been any material created where all the information about the Pūriņu family ancestors and their descendants could be accessed. Therefore, the main aim of the research was to collect the information about the family ancestors and to explain the historical impact on the development of the family based on the oral history testimonies and documents available. Social constructionism and biographical method has been used at the research. The research was created based on five oral history interviews, obtained from the four Pūriņu family elder known ancestors and persons within the family. There has been established a written family history. The study demonstrates that the Pūriņu family has been able to survive in the different historical phases of epochs and continue succession, bringing the family name on.
Pūriņu family in oral historical evidence and documents
Keywords: Komunikācijas zinātne; Pūriņu dzimta; atmiņu stāsts; mutvārdu vēsture; dzīvesstāsts; biogrāfiskais apraksts