Debitoru parādu problēmas risināšana uzņēmumā SIA "Baltreiss" - Kravčuka, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2013)
Jebkurš uzņēmums, kurš pārdod preci vai pakalpojumu uz kredīta, tiek pakļauts kredītriskam, kas pēc būtības ir debitoru parādu problēma. Darba mērķis ir veikt uzņēmuma SIA “BALTREISS” debitoru analīzi, uz analīzes pamata izstrādāt secinājumus un sniegt priekšlikumus debitoru parādu vadības politikas pilnveidošanai. Darbā risināmie uzdevumi: 1.izpētīt debitoru parādu pārvaldīšanas metodes un mazināšanas iespējas; 2.izvērtēt uzņēmuma SIA “BALTREISS” debitorus un to pārvaldīšanas iespējas; 3.izstrādāt uzņēmumam SIA “BALTREISS” kredītpolitikas metodiku; 4.uz analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus debitoru parādu mazināšanai uzņēmumā SIA “BALTREISS”. Izvērtējot iegūtos rezultātus, autors izstrādāja metodiku, kura palīdzēs uzņēmumam atrisināt debitoru parādu problēmu. Atslēgvārdi: debitori, finanšu analīze, kredītpolitika.

Every company that sells goods or services on credit can be exposed to the credit risk, which by meaning is the problem of debts. The aim of this work is to perform analysis of debts in Ltd. “BALTREISS”, based on analysis reach conclusions and offer suggestions to improve management of debt policy. Tasks of this work: 1.research methods of management of debts and its reduction options; 2.evaluete debts and its management options in Ltd. “BALTREISS”; 3.develop methodology of credit policy for Ltd. “BALTREISS”; 4.based on analysis offer suggestions to reduce amount of debts in Ltd. “BALTREISS”. After evaluation of results, author developed methodology that will help company to solve the problem of debts. Keywords: debts, financial analysis, credit policy.
Receivables problem solving in the Ltd. "Baltreiss" company
Keywords: Vadībzinātne