Tautas deju kolektīvu dalībnieku sociālā un kultūras kapitāla izmantošanas iespējas - Kraukle, Elīza Paula (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba nosaukums ir “Tautas deju kolektīvu dalībnieku sociālā un kultūras kapitāla izmantošanas iespējas.” Darba mērķis ir izpētīt tautas deju kolektīvu dalībnieku kultūras un sociālā kapitāla izmantošanas iespējas. Lai izpētītu dalībnieku kultūras un sociālā kapitāla izmantošanas iespējas, teorijas nodaļā tiek analizēti Latvijā un ārzemēs veiktie pētījumi par amatiermākslas sociālo nozīmi. Par darba teorētisko pamatu izvēlēta sociologa Pjēra Burdjē kapitālu teorija. Kā datu ieguves metode izmantotas 12 daļēji strukturētas intervijas. Pētījumā iegūtais galvenais secinājums ir, ka tautas deju kolektīvu dalībnieku sociālo un kultūras kapitālu iespējams izmantot pārvēršot ieguvumos. Abi kapitāli ir savstarpēji saistīti, tie nozīmīgi palielinās un ir izsakāmi dažādās ar dejotāju rīcību saistītās sekās.

The title of the diploma paper is “The use of social and cultural capital of folk dancing group participants”. The aim of the work is to explore the possibilities of using the cultural and social capital of folk dance groups’ members. In order to explore the possibilities of using the cultural and social capital of the members, the theory section analyzes researches about the social significance of amateur art in Latvia and abroad. Theory of Capitals of sociologist Pierre Bourdieu was chosen as the theoretical basis of the work. 12 semi-structured interviews were used as data acquisition method. The main conclusion of the study is that the social and cultural capital of folk dance groups’ members can be beneficial. Both capitals are interrelated, they significantly increase and can be expressed in various consequences that are related to actions of the dancers.
The use of social and cultural capital of folk dancing group participants
Keywords: Socioloģija; tautas deju kolektīvu dalībnieki; sociālais kapitāls; kultūras kapitāls; folk dance group participants; social capital