Uzņēmuma SIA Lattelecom pakalpojumu pieprasījuma elastības analīze un prognozēšana. - Radionova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījums mērķis: Izpētīt un izanalizēt uzņēmuma Lattelecom pakalpojumu pieprasījuma elastību un veikt prognozi. Atrisinātie darba uzdevumi: Speciālās literatūras atlase un izpēte; pieprasījuma elastības un to ietekmējošo faktoru teorētisko aspektu izpēte; uzņēmuma Lattelecom izpēte un analīze; anketas izveidošana un aptaujas veikšana; aptaujas rezultātu apstrāde un analīze; pieprasījuma elastības analīze uzņēmumam Lattelecom; pieprasījuma prognozēšana; iegūto rezultātu novērtēšana; secinājumu un priekšlikumu izstrādāšana. Darbā ir izpētīts pieprasījums, tā elastība un to ietekmējoši faktori. Apskatīts un izanalizēts uzņēmums Lattelecom, to skaitā tā pakalpojumu pieprasījums. Analīze balstās uz anketēšanas rezultātiem. Tika veikta prognoze uz 5 gadiem. Darbs var tikt izmantots, pētot pieprasījuma elastību un prognozēšanu, ka arī praktisku problēmu risināšanā kā uzņēmuma vadlīniju piemērs. Darba apjoms: 79 lpp.; tabulu skaits: 24; attēlu skaits: 28; pieliekumu skaits: 1

The paper contains 79pages,1appendix,28images and 24tables The aim:to explore and analyze the Lattelecom elasticity of demand and to make its forecast The objectives:study and analysis of scientific literature on this topic;the elasticity of demand and its influencing factors analysis;research and analysis of Lattelecom;questionnaires and opinion surveys making up;processing and analysis of survey results;analysis of Lattelecom services elasticity of demand; the forecast of demand;the results analysis;the development of conclusions and proposals The research of demand, its elasticity and influencing factors are studied. Lattelecom and demand of Lattelecom services are presented and analyzed. The analysis is based on the results of the questionnaires. The forecast of demand for the next 5 years is provided in the paper The paper can be used in the research of the elasticity of demand and its forecast, but also as a manual for practical problems solution and as guidline for enterprises
Lattelecom service elasticity of demand analysis and forecasting.
Keywords: Vadībzinātne