Administratīvā soda izpilde - Veldre, Arvis (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā “Administratīvā soda izpilde” tiek pētīts administratīva soda izpildes normatīvo aktu regulējums Latvijā un tā problēmas praksē. Darbā tiek pētītas vairākas tiesību normas, kas nosaka administratīvo sodu brīvprātīgo izpildi un administratīvā soda piespiedu izpildi, tiek sniegti arī ierosinājumi kā uzlabot normatīvo aktu regulējumu. Darbā tiek analizēti administratīvā soda izpildes instrumenti un to atbilstība mērķim. Kā arī darbā tiek pētīta administratīvā soda izpildes mijiedarbība ar tiesiskās aizsardzības procesu un maksātnespējas procesu, analizēts iestāžu viedoklis par piemērojamām tiesību normām administratīvā soda izpildes stadijā.

In the bachelor's thesis “Enforcement of Administrative Penalty” is studied the regulation of administrative penalty enforcement legislation in Latvia and its problems in practice. In the bachelor's thesis are studied several legal norms that determine the voluntary enforcement of administrative penalties and the compulsory enforcement of administrative penalties and provided suggestions on how to improve the regulation. In the thesis are analysed instruments of enforcement of administrative penalties and their compliance with the purpose. Also, in bachelor’s thesis is studied influence of the enforcement of an administrative penalty with the legal protection process and the insolvency process, analyses the opinion of the state institutions on the application of legal norms at the stage of the enforcement of an administrative penalty.
Enforcement of Administrative Penalty
Keywords: Juridiskā zinātne; administratīvā pārkāpuma process; administratīva soda izpilde; tiesiskais aizsardzības process; maksātnespējas process; naudas soda nodrošinājuma līdzeklis