BiLingva 2 dzinis - Kokorevičs, Miķelis (Latvijas Universitāte, 2011)
„BiLingva 2 dzinis” programmatūras mērķis ir pildīt daļu no sinhronizācijas procesa starp datubāzē uzkrātiem konfigurācijas datiem biznesa procesu dzinim un TDA framework darījumprocesu modelēšanas rīka datu repozitoriju, kurā atrodas dati par rīkā veidota biznesa procesa diagrammu. Galvenais uzdevums, izstrādājot programmatūru bija izpētīt esošo stāvokli, tehnoloģijas, kuru starpā nepieciešams ieviest sinhronizācijas procesu, un izstrādāt strādājošu kvalitatīvu produktu. Rezultātā tika iegūts TDA framework modelēšnas rīkā iekļauts produkts, kura galvenās funkcijas ir: datu eksports no TDA framework repozitorija uz SQLite datubāzi; datu imports no SQLite datubāzes uz TDA framework repozitoriju. Tā kā sākot darbu nebija skaidras prasības pret izstrādājamo programmatūru, tika izmantota spējās programmatūras izstrādes metode.

„BiLingva 2 engine” goal is to manage part of the synchronization process between database storing configuration data for buisness process engine and repository of TDA framework buisness modeling tool. The main tasks at developing the software was to explore the current state of technologies involved in the synchronization process, and to create working product. The created product is integrated in TDA framework modelung tool. Main functions of the product are: Export data from the TDA Framework repository to SQLite database; data import from the SQLite database to TDA Framework repository. Since at the beginning there was no precise software requirements, project was developed using agile software development principles.
BiLingva 2 engine
Keywords: Datorzinātne