Uzdevumu plānošanas iespējamās realizācijas Weblogic lietotnes serverī - Daško, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2011)
Uzdevumu plānošana piedāvā lieliskas iespējas implementēt notikumu bāzētas lietotnes. Uzdevumu plānošanas vēsture sākās ar lieldatoriem, kad izpildes procesa regulēšanai izmantoja perfokartes secību. Mūsdienu uzdevumu plānotāji var strādāt gandrīz visās operētājsistēmās, operēt ar tūkstošiem uzdevumu, turpināt strādāt pēc servera izslēgšanas, ka arī paredzēt un novērst uzdevumu nenostrādāšanas gadījumus. Šī darbā tiek salīdzinātas trīs populārākie uzdevumu plānošanas ietvari. Autors analizē iespējas paplašināt pamata funkcionalitāti pielietojot sarežģītus uzdevumu plānošanas ietvarus Weblogic lietotnes servera vidē. Rezultātā ir uzkonstruēts sarežģīts starpprogrammatūras modulis, kas ir bāzēts uz uzdevumu plānošanu, un pašlaik tiek lietots klientu lietojumprogrammā.

The history of Job Scheduling dates back to the mainframe era, when punched cards were used to define the order of execution. Modern job schedulers are able to operate on virtually any operating system, can manipulate thousands of jobs, handle server crashes and anticipate misfire situations. In this thesis three of the most popular job scheduling frameworks are compared. The author focuses on the possibilities to utilize extended Job scheduling functionality on Weblogic server by using complex third party scheduling frameworks. As a result of this research, a complex middleware application based on job scheduling has been developed and is currently used by the client.
Possible implementations of task scheduling on Weblogic application server
Keywords: Datorzinātne