Personālo datoru komplektāciju veidošanas rīks - Kozlovs, Ņikita (Latvijas Universitāte, 2010)
Šis kvalifikācijas darbs apraksta sistēmu, kura atļauj cilvēkam, ar nelielam datora zināšanām un ir pieejamu datoru ar interneta pieslēgums, izveidot sev piemēroto datora konfigurāciju. Veidojot konfigurāciju lietotājs var izvelēties tikai tas komponentes kuras ir savietojamas un atbilst viņa prasībām. Sistēma apjautā lietotāju piedāvājot viņam komplektāciju variantus. Sistēma ārēji darbojas ka anketēšanas lietotne.

The skilled labor is about system which allows person, who has a small computer knowledge and access to a computer with internet connection, set up own computer's configuration. When creating the configuration user can choose only the components that are compatible. The system ask user to offer him variants. The system operates exterior is the questionnaire survey applet.
Personal computer component set creation tool
Keywords: Datorzinātne