Devona Lodes svītas nogulumu struktūrģeoloģiskā uzbūve Liepas mālu atradnē - Jansone, Anda (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā ir telpiski pētīta Lodes svītas nogulumu ģeoloģiskā uzbūve Liepas mālu atradnē. Pētījuma realizācijai apkopoti un digitāli apstrādāti 223 Lodes karjera izpētes laikā veikto urbumu griezumi no LVĢMA arhīva, integrējot tos jaunizveidotā datubāzē. Uz šo datu pamata izveidots Liepas atradnes 3D ģeoloģiskais modelis, no kā sastādīti divi detāli Lodes svītas nogulumu griezumi. Darba ietvaros dokumentēti trīs atsegumi, kuriem veikta slāņu saguluma elementu analīze. Secināts, ka deformācijas pelēko trekno mālu nogulumos izveidojušās pleistocēna ledāju ietekmē, uz ko norāda vertikālie lūzumi un krokas māla lēcu vidusdaļā un malas zonā. Raibkrāsainie mālainie nogulumi ir ievērojami traucēti pleistocēna apledojumu rezultātā. Raksturvārdi: devons, māla lēcas, deformācijas, struktūrģeoloģiskā modelēšana, glaciotektonika

Bachelor’s thesis is focused on spatial geological structure research of Lode formation at Liepa clay deposit. During this study a new database has been created collecting and digitally processing 223 borehole cross section data from LVĢMC archive. On the basis of this data a 3D geological model has been developed for the Liepa clay deposit. Three new outcrops of Lode formation sediments have been documented performing measurements of bedding elements. Vertical fractures and folds in the middle and border zone of grey clay lenses indicate that deformation structures of grey clay sediments have been formed as a result of Pleistocene glaciers. Multicolour clay and silt sediments are often re-moved and mixed. Keywords: Devonian, clay lenses, deformations, structural modelling, glaciotectonism
Geological structure of Devonian Lode formation sediments at Liepa clay deposit
Keywords: Ģeoloģija