Starptautiskā sadarbība administratīvajā procesā - Kiršteina, Baiba (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbā „Starptautiskā sadarbība administratīvajā procesā” pētīts, kādos veidos administratīvajā procesā ir iespējama sadarbība ar ārvalstīm. Starptautiskā sadarbība administratīvajā procesā Latvijā nav pētīta, tāpēc darba mērķis bija noskaidrot, vai administratīvajā procesā starptautiskā sadarbība ir iespējama, un kādos veidos tā var izpausties. Lai sasniegtu maģistra darba mērķi, tika veikta ārvalstu juridiskās literatūras, tiesu prakses un normatīvā regulējuma izpēte. Tika noskaidrots, ka starptautiskā sadarbība ietver dokumentu paziņošanu ārvalstī esošam adresātam, dokumentu un informācijas izsniegšanu ārvalsts iestādei, pierādījumu iegūšanu, kā arī ārvalsts administratīvo aktu atzīšanu un izpildi. Noskaidrots, ar ko ārvalsts administratīvais akts atšķiras no transnacionāla administratīvā akta, kā arī tas, vai Latvijā ir iespējama ārvalsts un transnacionālo administratīvo aktu atzīšana un izpilde.

Master’s Thesis „International cooperation in administrative procedure” examines the ways in which it is possible for the state to cooperate with other countries in the administrative procedure. Since the field of international cooperation in administrative procedure has not previously been researched in Latvia, the aim of the thesis was to research whether the cooperation is possible and ascertain the different ways of cooperation. In order to achieve the aim of this thesis a research of legal foreign literature, norms and case law was conducted. International cooperation includes the service of documents, obtaining documents and information, the inquiry, recognition and execution of foreign administrative acts. The difference between foreign and transnational administrative acts and their recognition and execution was distinguished.
International cooperation in administrative procedure
Keywords: Juridiskā zinātne; starptautiskā sadarbība; administratīvais process; ārvalsts administratīvais akts; transnacionāls administratīvais akts