Plānošanas process uzņēmumā SIA "Via Hansa Tours" - Feoktistova, Inese (Latvijas Universitāte, 2008)
Mūsdienu pieaugošās konkurences apstākļos uzņēmumam ir vieglāk strādāt, ja tiek veikta saimnieciskās darbības plānošana. Tā ļauj pilnvērtīgāk nodrošināt iekļaušanos nezināmajā nākotnē, būt gatavam elastīgi reaģēt uz tirgus izmaiņām un sasniegt sev izvirzītos mērķus. Bakalaura darba pētījuma mērķis ir noskaidrot uzņēmumā SIA „Via Hansa Tours” izmantotās plānošanas metodes, pētīt plānu izpildes kvalitāti un izvirzīt priekšlikumus plānošanas sistēmas uzlabošanai un pilnveidošanai. Pētījumā noskaidrots, ka uzņēmumā SIA „Via Hansa Tours” netiek izstrādāti stratēģiskie plāni, plānošana tiek uzticēta nodaļu vadītājiem, kā arī netiek attīstīta mārketinga politika. Bakalaura darbs sastāv no piecām nodaļām, 65 lapaspusēm, 13 attēliem un 9 tabulām.

Due to increase of competition it makes easier for company to operate if there has been carried out planning of economical activities. The planning process enables to adapt to unknown future more efficiently, helps flexibly to react on market changes and reach the goals. The task of bachelors paper research is to find out applied planning methods used by company Via Hansa Tours Ltd., research quality of plan performance, set up suggestion towards improvement of planning system. The research indicated that company Via Hansa Tours Ltd. do not develop strategic plans, planning is carried out by managers of departments, as well as there hasn’t been developed marketing policy. Bachelors paper consists of five chapters, 65 pages, 14 pictures and 9 tables.
Planning process in company SIA "Via Hansa Tours"
Keywords: Vadībzinātne