SIA "Rīgas laku un krāsu rūpnīca" finanšu rādītāju analīze un attīstības novērtējums - Meijubers, Miks (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba tēma ir „SIA „Rīgas laku un krāsu rūpnīca” finanšu rādītāju analīze un attīstības novērtējums”. Šāda tēma maģistra darbam ir izvēlēta tāpēc, ka savlaicīga un detalizēta uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze un novērtēšana ir ļoti svarīga, lai varētu sekmīgi vadīt uzņēmumu un nodrošināt uzņēmuma saimnieciskās darbības efektivitātes palielināšanos nākotnē. Rūpniecībai, t.sk arī ķīmiskai rūpniecībai, ir ļoti nozīmīga loma Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Ekonomiskās krīzes apstākļos rūpnieciskās ražošanas uzņēmumu vidū konkurences cīņa ir ļoti nežēlīga, tāpēc maģistra darbā, pamatojoties uz SIA „Rīgas laku un krāsu rūpnīca” finanšu rādītāju analīzi, tiek veikta ražošanas uzņēmuma saimnieciskās darbības izvērtēšana, tā izdzīvošanas iespēju novērtēšana mūsdienu ekonomikas apstākļos un prognozētas turpmākās attīstības iespējas. Darbā ir izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma SIA „Rīgas laku un krāsu rūpnīca” finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Maģistra darba apjoms ir 85 lpp., tas satur 14 tabulas, 18 attēlus, pievienoti 16 pielikumi. Atslēgas vārdi: ražošana, finanšu situācija, analīze, attīstība.

The topic of the master's thesis is "Analysis of financial performance and assessment of development of SIA Rigas laku un krasu rupnica." Such topic was chosen for master's thesis because timely and detailed analysis and assessment of a company's financial position is very significant in order to be able to successfully manage the company and ensure future increase in the operating efficiency of the company. Industry, including chemical industry has a very significant role in the development of the Latvian economy. In times of economic crisis the competition among industrial companies is very fierce; therefore, assessment of the manufacturing company operation, the chances of keeping the company afloat in the current economy and prediction of further development opportunities were detailed in the master's thesis, based on the financial performance analysis of SIA Rigas laku un krasu rupnica. The thesis incorporates suggestions for improvement of the financial situation of SIA Rigas laku un krasu rupnica. The master's thesis covers 85 pages, containing 14 tables, 18 images, supplemented by 16 appendices. Keywords: manufacturing, financial situation, analysis, development.
Analysis of financial performance and assessment of development of SIA Rigas laku un krasu rupnica
Keywords: Ekonomika