3D kino patērniecība Latvijā: gadījuma pētījums - Krūmiņliepa, Māra (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs „3D kino patērniecība Latvijā: gadījuma pētījums” ir veikts ar mērķi atklāt, kāds mūsdienās ir kino skatītāju kā interešu grupas viedoklis par trīsdimensiju kino un tā ietekmi uz kino skatīšanās pieredzi. Darba teorētiskā daļa ir apkopota trīs nodaļās. Pirmajā tiek aplūkots digitālā kino koncepts un tā nozīme 3D kino kontekstā. Otrajā nodaļā 3D kino tiek apskatīts vairākos aspektos – apkopojot tā pamatprincipus, attīstību un estētiku. Trešajā nodaļā ir apskatīta teorija par kino auditoriju. Metodoloģijas daļā tiek aprakstītas pētījumā izmantotās datu ievākšanas un apstrādes metodes. Empīriskajā darba daļā ir analizēti pētījuma gaitā iegūtie rezultāti. Darba rezultāti parāda kino interesentu neviennozīmīgo vērtējumu par trīsdimensiju kino un tā uztveri, viedokli par 3D kino estētiku un iespējamās nākotnes attīstības tendences.

The main aim of Masters’ thesis „3D cinema consumption in Latvia: Case study” is to study the spectators’ opinion about 3D cinema and its influence on the experience of cinema going. The theoretical part is divided in three sections. The first one deals with the concept of digital cinema and its role in 3D movies. The second section regards to several aspects of 3D cinema: the basic principles, development and esthetics of 3D movies. The third section describes cinema spectators as a group of society. The methodology part gives an insight about the methods used in this thesis. The empirical part analyses the results obtained from the research. The outcome shows the ambiguous opinion about 3D cinema and its perception among spectators, as well as the point of view regarding 3D esthetics and the possible tendencies of its future development.
3D Cinema Consumption in Latvia: Case Study
Keywords: Komunikācijas zinātne