Java komunikācijas interfeisa implementācija JNode operētājsistēmā - Agranats, Mihails (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā darbā tiek apskatīta Java komunikācijas interfeisa izveidošanas problēma JNode operētājsistēmā. Maģistra darbā tiek piedāvāts pārskats par jautājumiem, kas ir saistīti ar Java komunikācijas interfeisa dažādām implementācijām, operētājsistēmu JNode un Java valodas izvēli operētājsistēmu izveidē. Darba pamatdaļā tiek aplūkota JNode arhitektūra un tas, kā komunikācija ar pieslēgvietām tiek nodrošinātā citās operētājsistēmās. Kā arī tiek piedāvāts pārskats par dotā projekta struktūru un atvērta pirmkoda projektu pārvaldības specifiku. Darba mērķis ir izveidot Java komunikācijas interfeisa implementāciju operētājsistēmā JNode.

In this work we consider Java communications API implementation in the JNode operating system. We give a review on the topics inherent to Java communications API, JNode operating system and reasons of choosing Java in the operating system development. In the main part we discuss the architecture of JNode operating system, it’s frameworks and the usage of this system. Also we describe various implementations of Java Communications API (javax.comm) and topic about how communication with serial ports is implemented in different operating systems. We describe the structure of the development project and the specifics of open-source project management. The aim of the work is to implement Java communications API (gnu.io) in the JNode operating system.
Implementation of Java communications API in JNode operating system
Keywords: Datorzinātne