Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas sistēma Latvijā - Pencis, Aigars (Latvijas Universitāte, 2010)
Tēmas aktualitāti nosaka tas, ka atkritumi ir kļuvuši par vienu no svarīgākajām vides problēmām mūsdienu pasaulē. Bakalaura darba ‘’Elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas sistēma Latvijā’’ mērķis ir izpētīt elektrisko un elektronisko atkritumu apsaimniekošanas situāciju Latvijā un izstrādāt ieteikumus situācijas uzlabošanai. Autors ir pētījis LR atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, īpašu uzmanību veltot EEIA apsaimniekošanai un tiesiskajam regulējumam, kā arī izvērtēta Latvijas pieredze EEIA apsaimniekošanā. Lai noskaidrotu sabiedrības informētību, kā pētījuma metode izmantota sabiedrības aptauja un veikta EEIA pieņemšanas punktu darbības analīze, kā arī analizēta pieejamā statistika. Darba nobeigumā ir dots vērtējums par sasniegto un izstrādāti ieteikumi EEIA apsaimniekošanas sistēmas uzlabošanai Latvijā.

Topics actuality is from the fact that waste management has become one of the most important environmental problems of the world. Bachelor's work ''Electrical and electronic waste management system in Latvian''goal is to study the electronic and electrical waste Latvian situation and make recommendations to improve the situation. The author has studied, LR waste management system, focusing on WEEE management and regulatory framework, and also assesses the Latvian experience in the management of WEEE. To find out the public awareness, the research method was used the public poll and also carried out the WEEE reception performance analysis, and analysis of available statistics. In the end of work is given a rating of the progress and developed recommendations to improve for WEEE management system in Latvia.
Electrical and electronic equipment waste management system in Latvia
Keywords: Vides zinātne