SIA "VEHO" finanšu analīze - Kandere, Evita (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir “SIA VEHO finanšu analīze”. Diplomdarba mērķis ir analizēt uzņēmuma stāvokli, izmatojot dažādas finanšu analīzes metodes, paņēmienus un izstrādāt priekšlikumus saimnieciskās darbības uzlabošanai. Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā aprakstīta finanšu analīzes vispārējie teorētiskie aspekti- kādi rādītāji nepieciešami, lai veiktu finanšu analīzi,- ko katrs rādītājs nozīmē un kāda ir šo rādītāju funkcija. Otrajā nodaļā apskatīti uzņēmuma finanšu analīzes rādītāji – likviditāte, rentabilitāte, aprites koeficienti, bilances vertikālā un horizontālā analīze. Šajā nodaļā autore veic rādītāju aprēķinus un analizē to rezultātus, kā arī izdara secinājumus par veiktajiem aprēķiniem. Trešajā nodaļā tiek apskatītas uzņēmuma finansiālās darbības uzlabošanas iespējas. Tiek vērtēta uzņēmuma stabilitāte un tiek apskatīti, kas nepieciešams, lai veicinātu uzņēmuma finansiālo darbību un sekmētu tā izaugsmi. Darba noslēgumā izdarīti secinājumi par uzņēmuma finanšu analīzi laika periodā no 2004.gada līdz 2007.gadam un izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma finanšu analīzes rezultātu uzlabošanai. Darbā tiek izmantotas statistiskās analīzes pētīšanas metodes – grupēšana, salīdzināšana, relatīvo un dinamikas rādītāju aprēķināšana. Darba apjoms ir 67 lappuses datorsalikumā, un tas satur tabulas, grafiskos attēlus un pielikumus.

The name of the Graduation paper is “financial analysis of Veho Ltd.”. The objective of Graduation paper is to do financial analysis of Veho Ltd. by using different methods of financial analysis and make proposal to achieve better financial results. The Graduation paper consists of three chapters. In the first chapter are described theoretical aspects of financial analysis – financial ratios, its meaning and functions of this ratios. Second chapter is about ratios of financial analysis – liquidity, profitability and turnover indices, vertical and horizontal analysis of balance. In this chapter author makes calculations of financial ratios and makes analysis and conclusions about calculations. Third chapter is about financial operation empowerment. In this chapter is evaluated financial stability of Veho Ltd. and made proposal for improvement of financial results of company and to enable its up growth. At the end of Graduation paper are conclusions about financial analysis of company from the year 2004 until year 2007 and proposal to improve financial ratios. To work out the Graduation paper are used statistical methods of analysis – grouping, collation, calculation of relative and dynamic ratios. Graduation paper contains 67 pages, tables, graphical illustrations and annexes.
Financial analysis of "VEHO" Ltd.
Keywords: Finanšu menedžments