Teritoriju pagaidu izmantošanas risinājumi. Piemēri Rīgā - Gorodko, Lilija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darbā „Teritoriju pagaidu izmantošanas risinājumi: piemēri Rīgā” par mērķi tika izvirzīts – noskaidrot teritoriju ar nenoteiktu izmantošanu un pagaidu izmantošanas izpausmes, balstoties uz pielietotajām praksēm pasaulē, izstrādāt priekšlikumus to attīstībai. Bakalaura darbā tiek noskaidrota Rīgas domes un pilsētas plānotāju nostāja par pagaidu izmantošanas iespējām Rīgā un analizēti trīs dažādi piemēri, kur pagaidu izmantošana varētu tikt piemērota un tiek piemērota. Pētījums rāda, lai Rīgā notiktu pozitīvas pārmaiņas teritoriju ar nenoteiktu izmantošanu apsaimniekošanā, būtu nepieciešams piesaistīt iedzīvotāju aktīvu iesaisti un pašvaldības motivāciju un atbalstu, bieži vien tradicionālai pilsētplānošanas praksei pretēju ideju realizēšanai.

Bachelor thesis „Solutions of temporary use for empty spaces in Riga” studies the potential of temporary use solution for empty spaces in Riga. Aim of bachelor thesis is to clarify expressions of temporary use and empty spaces and to analyze their development trends in the world and develop proposals for their improvement. In bachelor thesis author find out a city councils representatives and the city planners position on temporary use in Riga and analyzes three different cases, where temporary use could be appropriate. Results of the thesis show that for improvement of empty spaces is necessary to raise engagement of citizens and city councils motivation and support for this unordinary urban planning practice ideas.
Solutions of temporary use for empty spaces in Riga
Keywords: Ģeogrāfija; pagaidu izmantošana; teritorijas ar nenoteiktu izmantošanu; publiskā ārtelpa; Rīga