Salaspils novada pašvaldības budžeta analīze - Stradiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba izvēlētā pašvaldība ir Salaspils pašvaldība ar savu budžetu. Salaspils pašvaldība ir Rīgas piepilsēta, atrodas tikai 18 km attālumā no galvaspilsētas centra. Pašvaldība ir konkurētspējīga, novirza līdzekļus fondam, kas palīdz citām pašvaldībām, kuras nevar pašas sevi uzturēt. Salaspils pašvaldība aktīvi iekasē nodokļus no saviem iedzīvotājiem, apdomīgi virza līdzekļus uz novada attīstību, budžeta izpilde notiek veiksmīgi. No tā var secināt, ka Salaspils pašvaldība prot analizēt savus budžetus par iepriekšējiem gadiem, prot vadīt un sasniegt nākotnes plānus. Bakalaura darba mērķis ir uz pieejamo datu analīzes pamata izpētīt Salaspils pilsētas pašvaldības budžetu, izstrādāt priekšlikumus pašvaldības budžeta veidošanai un attīstībai. Uzdevumu pamatā ir iepazīties ar pašvaldības būtību un funkcijām, detalizētāk iepazīties ar budžeta veidošanas principiem un finanšu izlīdzināšanu izmantojot sniegtos literatūras avotus; analizēt budžeta ieņemumus/izdevumus.

The bachelor’s graduation work theme is Salaspils region budget analysis. Salaspils municipality is a suburb of Riga, located just 18 km from the city center. Municipality is competitive and provides means to the fund which helps other governments, who cannot develop itself. Salaspils municipality actively charges taxes from their citizens, consciously committing resources to develop the city, budget is actualized successfully. There can make a conclusion that Salaspils municipality can analyse their own budget for the past years, is able to control and achieve their goals. The purpose of bachelor work is to explore the budget of Salaspils municipality based on an analysis of available statistical data, in suggesting proposals for the creation and development of the municipal budget. At the base of the objectives is to survey the essence and functions of the government, more detailed learning of principles of creating a budget and financial equalisation using literary sources.
The analysis of Salaspils district municipality budget
Keywords: Ekonomika