Dziesma Atmodas notikumu un ideju komunikācijā (1987 ─ 1991) - Upmane-Holšteine, Māra (Latvijas Universitāte, 2009)
Latvijas Trešā Atmoda tiek dēvēta arī par „Dziesmoto revolūciju”. Tā ir uz kultūras procesiem balstīta, nevardarbīga pretošanās pastāvošajai varai. Šis ir laiks, kad rodas plaisa „Dzelzs priekškarā”, kad veidojas vienotas nācijas apjausma un arvien drošāk, un skaļāk tiek paustas kopīgās ilgas pēc neatkarīgas Latvijas. Dziedāšana kļūst par ārējo izpausmi, kas vieno Atmodas laika notikumus un cilvēkus.

The Third Awakening of Latvia is usually called „The Singing revolution”. It is resistance against the authority based on cultural actions instead of using violence. By the time a crevice in „The Iron curtain” appears, and apprehension of a united nation is set showing more certain and loud longing for independent Latvia. Singing becomes a manifest that unites people and events during The Awakening period.
Songs in communication of events and ideas during The Awakening period (1987 ─ 1991)
Keywords: Komunikācijas zinātne