Kāju un korsetes muskulatūras attīstīšanas ietekme uz sitiena spēku futbolā U11 vecuma grupā - Šternbergs, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbs: “Kāju un korsetes muskulatūras attīstīšanas ietekme uz sitiena spēku U-11 vecuma grupas futbolistiem.” Darbs sastāv no ievada, divām nodaļām, sešām apakšnodaļām, secinājumiem. Šī darba mērķis ir izpētīt U-11 (2010. gadā dzimušie un jaunāki) vecuma grupas futbolistu sitienu pa vārtiem, tā tehniku, precizitāti un, galvenokārt spēku. Vērot kāda ir saistība sitiena tehnikai ar lielu jaudu un spēku, ievākt un analizēt datus par sitiena spēka izmaiņām, ja treniņa nodarbībā tiek veikti papildus kāju un korsetes attīstoši vingrinājumi. Darba autors pētīja sitiena spēka uzlabošanos viena mēneša garumā. Darba autors pēc 1 mēneša ilgā pētījuma secināja, ka papildus kāju un korsetes muskulatūras vingrinājumi uzlabo sitiena spēka rezultātus. Darba apjoms: 44 lappuses, kurā ietilpst 1 attēls, 5 tabulas, 5 pielikumi un 29 literatūras avots.

Qualification work: The effect of leg and corset muscle development on shot power in football group U-11. The work consists of an introduction, two chapters, six subsections and conclusions. Aim of the qualification work is to explore the shot on goal, technique, accuracy and mainly – power for U-11 age group (born in 2010. and youger). To observe what is the connection between shooting technique with high power and strength, to collect and analyze data on changes of shooting power, if additional leg and corset muscle development exercises are performed during the training session. The author studied the improvement of the shooting power for 1 month. The author of the qualification work concluded after 1 month of research, that additional leg and corset muscle exercises improve the results of shot on goal force. Thesis consists of: 44 pages, including 1 figure, 5 tables, 5 appendixes, and 29 references.
The effect of leg and corset muscle development on shot power in football group U11
Keywords: Sporta zinātne; Futbols; fiziskās spējas; sitiens pa vārtiem; individuālā tehnika