Darba aizsardzības sistēmas pilnveidošana uzņēmuma autoservisā - Araka, Una (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba aizsardzības sistēmas pilnveidošana uzņēmuma autoservisā. Maģistra darbs, 77 lappuses,5 attēli, 39 tabulas, 22 literatūras avoti,4 pielikumi. Latviešu valodā Maģistra darbā tiek sniegts pārskats par esošo situāciju Latvijas normatīvo aktu bāzē, izvērtēti darba vides fizikālo, fizisko, ķīmisko, psihoemocionālo, ergonomisko faktoru risku radītās problēmas. Autore apraksta darba izpētes objektu, darba vides riska faktoru novērtēšanas metodes, analizē darba aizsardzības sistēmu uzņēmumā, veic darba vides riska faktoru analīzi. Praktiskajā daļā autore veic novērtēšanu darba vides riska faktoriem un veic secinājumus par katru novērtēšanas metodi, kā arī dod secinājumus un priekšlikumus tehniskajiem un organizatoriskajiem pasākumiem darba aizsardzības sistēmas pilnveidošanai uzņēmumā.

The work of protection system for the company’s workshop. Master’s tresis.,77 pages, 5 figures,39 tables, 22 literatures references, 4 appendices. In Latvian. Master’s tresis is an overview of the current situation in Latvian legislative and regulatory framework, evaluation of the work environment and physical, chemical, psycho - emocional, ergonomic factors, risks problems. The author describes the object, a work enivironment risk evaluation methods, analyse the labour protection system in the undertaking, carry out the analysis of the risk factors of the work environment. In the practical part author an assessment of the work environment risk factors and take the conclusions for each assessment method, as well as giving the conclusions and proposals technical and organizational measures for the development of the labour protection system in the undertaking.
The work of protection system for the company`s automobile service
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze