Narkokriminalitātes stāvoklis un tendences Latvijā - Jančevskis, Toms (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs „Narkokriminalitātes stāvoklis un tendences Latvijā” izstrādāts, lai noteiktu narkokriminalitātes stāvokli un tendences Latvijā. Izteiktu priekšlikumus narkokriminalitātes apkarošanas pilnveidošanai un kopējā narkotiku lietotāju skaita samazināšanai. Īstenojot mērķi, tiek analizēta narkokriminalitātes aktivitāte valstī, noziegumu struktūra, aprakstīti Latvijas narkokriminalitātes cēloņi un sniegti atbilstoši priekšlikumi šo cēloņu samazināšanai. Autors norāda uz likumdošanas regulējuma pilnveidošanu, valsts robežkontroles nostiprināšanu un sabiedrības pienācigu informēšanu par sekām, ko rada narkotiskās vielas. Atslēgas vārdi: Narkokriminalitāte, stāvoklis, tendences, narkomānija.

The bachelor work „Drug criminality situation and tendency in Latvia” developed to determine drug criminality situation and tendency in Latvia. Make proposals to drug criminality improvement and total drug users reduction. Implementing the aim, analyzed drug criminality activity in country, structure of the crime, the possible causes of drug criminality and possible solutions submitted for the reduction of those causes. The author points to legislative regulation development, country border control consolidating and proper public information about consequents witch is caused by drugs. Keywords: Drug criminality, situation, tendency, drug abuse.
Drug criminality situation and tendency in Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne