Diskursa marķieru apguve franču valodā kā svešvalodā: izplatības, semantiskā un kontrastīvā analīze - Liepa, Madara (Latvijas Universitāte, 2017)
Pētnieciskais darbs ir veltīts diskursa marķieru apguvei franču valodā kā svešvalodā. Pirmā pētnieciskā darba teorijas daļa veltīta mutisko korpusu teorijas aspektiem un galvenajām metodēm. Otrajā daļā mēs izpētījām diskursa marķiera jēdzienu, terminoloģiju un izanalizējām diskursa marķieru semantiku. Praktiskajā daļā mēs veicām visbiežāk izmantoto diskursa marķieru izplatības analīzi korpusā un kontrastīvo analīzi starp C1-C2 un B2 franču valodas līmeņa korpusiem. Iegūtie rezultāti ļauj atklāt saistību starp franču valodas apguves līmeni un diskursa marķieru izmantošanu un veido atbilstošu bāzi, lai papildinātu jau esošos pētījumus lingvistikas un didaktikas jomās.

The research presents a study on the acquisition of discursive markers (DM) in FFE. The first theoretical part of the research is devoted to the theoretical aspects of the oral corpus, a historical overview and main approaches. In the second theoretical part, we studied the notion of discursive marker in the perspective of terminology and semantics of DM. In the practical part, we performed a distributional analysis of the most widely used markers in the corpus and the contrastive analysis of French C1-C2 and B2 level corpus. The obtained results make it possible to discover the connection between the acquired level of French and the use of DM constitutes a relevant basis for enriching the studies in the linguistic and didactic field.
The acquisition of discourse markers in FFL: distributional, semantic and contrastive analysis
Keywords: Valodniecība; diskursa marķieris; semantiska; mutiskā franču valoda; izplatība; kontrastīvā analīze