Latvijas Komunistiskās partijas darbības atspoguļojums latviešu trimdas presē (1953-1960) - Vilce, Maija (Latvijas Universitāte, 2006)
LKP un tās darbība tiek atspoguļota visumā reālistiski, LKP darbība tiek vērtēta kā absurda, bieži sastopama ironiska un izsmejoša attieksme pret KP un LKP. LKP un Latvijas PSR trimdas preses uzskatos ir institūcijas bez reālas varas; trimdas prese labi saskatīja LKP vietu Latvijas varas struktūrās, veltīja tai samērā lielu uzmanību, bet vērojamas neprecizitātes, reizēm arī pārspīlējumi- iespējams, tādēļ, ka nav iespējams pārzināt un uzzināt visus notikumus un apstākļus precīzi ierobežotās informācijas apmaiņas dēļ, bet bieži arī tādēļ, ka sāpes par zaudēto pašu valsti, par neseno staļinisko teroru liedz notikumus skatīt objektīvi.

Latvian exile press look on tke events in Latvia in fifties is almost not researched yet. Press is the exellent mirror of exile society. This research shows the ideology of an exile press and society through their look on the LCP. LCP and her action is showed realistic but with some uncorect things, exaggerations. LCP is the instituion of enemy in Latvia and press shows it so. But the USSR, Latvia and Communist Party expierienced changes in fifties. Exile press mentioned these changes but very often wrote that they were not important and so continued to maintain the portrait of enemy.
The Reflection of Activities of the Communist Party of Latvia in the Latvian Exile Press (1953–1960)
Keywords: Vēsture