Elektroniskā balsošanas sistēma un tās ieviešanas iespējas Latvijā - Krīgeris, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba nosaukums ir „Elektroniskā balsošanas sistēma un tās ieviešanas iespējas Latvijā”. Darba mērķis ir izvērtēt iespēju vēlēšanās Latvijā izmantot elektronisko balsošanas sistēmu. Darba autors vērtēja sistēmas efektivitāti un drošību. Problēma šobrīd ir par šīs sistēmas datu drošību virtuālajā telpā, jo līdz šim nav vēl izstrādāta tik droša sistēma, kas spētu pilnībā pasargāt vēlētāju balsis no viltojuma draudiem internetā. Šā iemesla dēļ vairākas valstis ir atteikušās izmantot šo elektronisko balsošanas sistēmu svarīgos procesos, jo ievainojamības un viltošanas iespējas dēļ tā tiek lietota referendumos un pašvaldību vēlēšanās. Igaunija šajā ziņā ir izņēmums. Maģistra darbā tika apskatīta ārvalstu prakse šīs sistēmas ieviešanā, no kā Latvija varētu ņemt piemēru un vērst uzmanību uz problēmām. Darbā tiek sniegts vērtējums par esošās vēlēšanu sistēmas uzlabošanas iespējām, kā arī izvērtētas elektroniskās balsošanas sistēmas ieviešanas priekšrocības un trūkumi.

This Master paper is about electronic voting system involvment possibilities in Latvia. Current Master paper consists of three chapters. First chapter is introducing in general terms, what is purpose of electronic election system and what improvement it can give to goverment, that has involved it in its own election system. Also in this chapter gives a brief history about how electronic election system has started. Second chapter consists of information, that includes electronic election sytem usage in other countries, and how well it has developed. In additon, author has analysed what problems have faced these countries, that have involved this electronic election system. Third chapter consists of analysis of electronic election system involvment in Latvia. This chapter gives information about main problems, that has been discussed in public about the potential vulnerability, that could prevent involment of this system. Author has described in details and analysed should there be made improvements in current election system of Latvia or not. Also author has described what regulation should be changed in legislation, that is describing current election system in Latvia, that is not regulating yet the potential new electronic voting system. In conclusion there is given main thesis of this paper, that author has made in conclusion of writing this paper.
Electronic voting system involvement possibilities in Latvia.
Keywords: Juridiskā zinātne