Latvijas nacionālā kino loma Latvijas krievvalodīgo integrācijā - Jermaloviča, Junona (Latvijas Universitāte, 2013)
Savā darbā es izpētīju krievvalodīgo attieksmi pret Latvijas kino. Tas ir svarīgi, jo zināt par citas tautas kultūru ir nepieciešams, lai integrētos tajā. Es izvelējos kino, jo tas ir viens no populārākajiem mākslas žanriem. Ar Džona Berija akulturācijas tipu teoriju palīdzību es noskaidroju kāda ir krievvalodīgo attieksme pret Latvijas kino. Ar diskursa analīzes metodi es analizēju Latvijas filmu anotācijas, skatītāju komentārus krievvalodīgos trekeros, rakstus krievvalodīgajos ziņu portālos par Latvijas kino un komentārus pie šiem rakstiem, un ar sekundāro datu analīzes metodi es noskaidroju krievvalodīgā Latvijas kino skatītāja demogrāfisko portretu. Rezultāti nav viennozīmīgi: daļa krievvalodīgo skatās Latvijas kino, bet viņu attieksmes pret to ir dažādas.

In my research report I researched Russian speakings’ attitude to the Latvian cinematography. It’s important, because knowing about another culture is necessary to integrate into this. I choose cinematography because it’s one of the most popular genres of art. With John’s Berry’s theory of acculturation models I clarified which is Russian speakings’ attitude to the Latvian cinematography. With discourse analysis method I analyzed annotations of Latvian movies, comments of auditorium in Russian speakings’ trackers, articles in the Russian speaking’s news sites about Latvian movies and comments to this articles, and with secondary data analysis I clarified demographic portrait of Russian speakings’ auditorium. Results are not unequivocal: Russian speakings watched Latvian movies, but there were different impressions.
The role of national cinematography in integration of Russian speaking population in Latvia
Keywords: Socioloģija