Eiro valūtas komplektu priekšpiegādes sistēmas izstrādāšana un uzturēšana - Jefremovs, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2014)
2014. gada 1.janvārī Latvija pievienojās eirozonai un nacionālā valūta tika nomainīta uz eiro. Viens no svarīgākajiem posmiem pārejas procesā uz jauno valūtu bija eiro priekšpiegādes process, kuru bija jānodrošina kredītiestādēm. Priekšpiegādes ietvaros fiziskām personām bija iespēja nopirkt eiro iepazīšanās komplektus, bet komersanti varēja pasūtīt skaidru naudu, lai izdotu atlikumus pircējiem jaunajā valūtā jau no pirmā janvāra rīta. „EIRO valūtas komplektu priekšpiegādes sistēma”, kas ir aprakstīta šajā dokumentā, tika izstrādāta vienai no Latvijas bankām, lai nodrošinātu priekšpiegādes procesa naudas uzskaites stingru prasību izpildi. Sistēmas galvenās funkcijas ir eiro saņemšana no centrālās bankas un transportēšana starp filiālēm, pārdošana klientiem un nepieciešamo atskaišu veidošana. Sistēma izstrādāta OpenEdge 10.2 vidē.

01.01.2014. Latvia joined the eurozone and the national currency was changed to euro. One of the most important stages in the process of transition to a new currency was euro pre-delivery process, which was implemented by credit institutions. Under the pre-delivery process individuals were able to buy euro starter kits, but merchants were able to pre-order new currency cash, to give back odd money to customers from the morning of the first January. "EURO currency kit delivery system", which is described in this document, was developed by a one of Latvian banks to fulfill the strict requirements of money accounting within pre-delivery. The main functions of the system are euro receiving from the central bank, transportation between branches, customer sales and required report generation. The system developed in OpenEdge 10.2 environment.
EURO currency kit delivery system development and support
Keywords: Datorzinātne