Augšdevona Mūru svītas ieži un mikrofosīlijas Omiķu atsegumā - Arbeiters, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Arbeiters J. 2010. Augšdevona Mūru svītas ieži un mikrofosīlijas Omiķu atsegumā. Bakalaura darbs. Rīga, Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultāte. 35 lpp. Bakalaura darbā ir pētīti augšdevona, Famenas stāva Mūru svītas nogulumi Omiķu atsegumā, mēģināts rekonstruēt to veidošanās apstākļus pēc sedimentoloģiskās, paleontoloģiskās izpētes datiem un pieejamās literatūras. Pētījuma gaitā tika atrastas daudzveidīgas zivju, konodontu, brahiopodu, sūneņu, jūras liliju un gliemežu mikrofosilijas. Veikta detalizēta mikropaleontoloģiska un granulometriskā analīze, kas ļāva noskaidrot likumsakarības starp mikrofosīliju izplatību, daudzveidību un saglabāšanos un iežu klastisko daļiņu izmēriem, kā arī precizēt paleoģeogrāfiskos un nogulu uzkrāšanās apstākļus Mūru laikposmā. Atslēgvārdi: Famenas stāvs, sedimentoloģija, granulometrija, bruņuzivis, nogulumu veidošanās apstākļi

Arbeiters J. 2010. Deposits and microfossils of the Upper Devonian Mūri Formation at Omiķi outcrop. Bachelor thesis. Rīga, University of Latvia. 35 pp. In this Bachelor thesis the research has been done on the deposits of the Upper Devonian, Famennian Mūri Formation cropping out at Omiķi, as well as the reconstruction of sedimentary environment using sedimentological and palaeontological data and previously published literature is provided. During the research fossil microremains of fishes, conodonts, brachiopods, bryozoans, crinoids and gastropods have been found. The detailed micropalaeontological and grain size analysis allowed discuss regularities between the distribution, diversity and preservation of fossils linked to sedimentological data, as well as allowed to make more accurate predictions about palaeogeographical and sedimentary environment during the Mūri time. Key-words: Famennian stage, sedimentology, grain size analysis, placoderms, sedimentary environment
Deposits and microfossils of the Upper Devonian Mūri Formation at Omiķi outcrop
Keywords: Ģeoloģija