Dzejas antoloģiju izdošana Latvijā pēc 2. pasaules kara - Melderis, Māris (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā “Dzejas antoloģiju izdošana Latvijā pēc 2. pasaules kara” tiek aplūkotas oriģināldzejas un tulkotās dzejas antoloģijas, kas iznākušas Latvijā pēc 1945. gada, tādējādi aptverot gan padomju laika izdevumus, gan arī grāmatas, kas izdotas pēc valsts neatkarības atjaunošanas. Pētnieciskajā darbā aplūkota pastāvošās dzejas izdošanas politikas tendences apskatītā laika posma ietvaros. Tiek pievērsta uzmanība principiem, pēc kādiem apkopota antoloģijās ietvertā dzeja – tematiskiem, ģeogrāfiskiem, hronoloģiskiem. Sniegta arī informācija par nozīmīgākajiem dzejas antoloģiju sastādītājiem. Atslēgvārdi: dzejas izdošana, dzejas antoloģijas.

The bachelor paper „The Publishing of Poetry Anthologies in Latvia atfter the 2nd World War” surveys anthologies of original and translated poetry that has been published in Latvia after the year 1945, thereby including both books published in soviet times, and those that has appeared after the renewal of the independence of Latvia. This study deals with the tendencies of the politics of poetry publishing within the certain period of time paying attention to the compiling principles of these anthologies – thematical, geographical, chronological. Short information about significant compilers of those poetry anthologies are also included. Keywords: poetry publishing, poetry anthologies.
Publishing of Poetry Anthologies in Latvia After the 2nd World War
Keywords: Komunikācijas zinātne