Digitālo ierīču lietošanas ilgums un redzes simptomi Covid-19 pandēmijas laikā - Vasques, Lucia (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā uz 25 lappusēm. Tas satur 10 attēlus, 6 tabulas un 22 atsauces uz literatūras avotiem. Šī pētījuma galvenais mērķis bija novērtēt kā digitālo ierīču lietošanas izmaiņas ikdienā pirms Covid-19 pandēmijas un pandēmijas laikā Itālijā ietekmē acu nogurumu. Digitālo ierīču ietekme uz acīm tika novērtēta, apkopojot pētījuma dalībnieku atbildes uz anketas jautājumiem. Digitālo ierīču izmantošana mūsdienās ir plaši izplatīta, tās ir jāizmanto, bet ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus, lai neradītu traucējumus redzes un psihiskajā sistēmās.

Thesis is written in English on 25 pages. It contains 10 figures, 6 tables, and 22 references. The main purpose of this research was to compare eye fatigue with the use of any digital device during the day before the pandemic Covid-19 in Italy and during the pandemic. The performance of digital devices on the eyes was evaluated by collecting patient feedback using the questionnaire. The use of digital devices is a widespread use nowadays, it is necessary to use them but with the necessary precautions, so as not to create disturbances to the visual and psychic system.
Digital Device Usage Time and Ocular Symptoms during COVID-19 Pandemic
Keywords: Optometrija; digital device; eye accommodation; blue-blocking filters; computer vision syndrome; dry eye