LOGO skolā - Mendiks, Aigars (Latvijas Universitāte, 2006)
Diplomdarba temats ir „LOGO skolā”. Diplomdarba mērķis – izpētīt LOGO valodas izmantošanas iespējas Latvijas skolās. Diplomdarbam ir ievads un 2 nodaļas. 1. nodaļā, padziļinātās studijās iepazīstot teorētisko literatūru, dots ieskats informātikas priekšmeta mācību plānos Latvijā un pasaulē un LOGO valodas mācību plānos pasaulē. 2. nodaļā dota LOGO mācību plāna izstrāde un analīze, kā arī darba metodika un vērtēšanas sistēma. Par galveno darba rezultātu tiek uzskatīts tas, ka ir izpētīta LOGO valodas izmantošanas pieredze pasaulē, kā arī dots ieskats LOGO valodas izmantošanas iespējām Latvijas skolās. Darbs paredzēts esošajiem un topošajiem informātikas skolotājiem darbā ar LOGO valodu, kā arī visiem interesentiem par šo valodu.

The theme of the diploma work is “LOGO in School”. The aim of the diploma work is to explore the application possibilities for LOGO languages in schools of Latvia. The diploma work has introduction and 2 sections. In the first section, the deeper study of theoretical literature, the view into the training plans in Latvia and the whole world is given, as well as LOGO in the training plans all around the world. In the second section is given the output and analysis of the LOGO training plan, as well as methodology and evaluating system of work. The main result of the work is considered to be the study of the experience of the LOGO application possibilities, as well as view of the LOGO application possibilities in the schools of Latvia. The work is provided for existent and prospective teachers of informatics working with LOGO language, as well as for all other coteries for this language.
LOGO in School
Keywords: Pedagoģija