Dzīvnieku ētika televīzijā : raidījuma "Suns meklē mājas" analīze - Reika, Anita (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „Dzīvnieku ētika televīzijā : raidījuma „Suns meklē mājas” analīze”. Darba mērķis ir izpētīt „TV3” raidījuma „Suns meklē mājas” ietverto attieksmi pret dzīvniekiem un tās atspoguļošanu skatītājiem. Darbs sastāv no trīs daļām. Teorētiskajā daļā aprakstīta televīzijas komunikācijas specifika un realitātes atveidojums televīzijā, raksturots dzīvnieka statuss ētikā un teorijas par cilvēku attieksmēm pret dzīvniekiem. Metodoloģijas daļā raksturotas izmantotās pētniecības metodes – naratīva analīze, kontentanalīze un intervija. Empīriskajā daļā analizētas astoņas raidījuma sērijas un secināts, kāda attieksme pret dzīvniekiem raidījumā novērojama.

The topic of the bachelor’s thesis is „Animal ethics in television : the analysis of the programme „Suns meklē mājas” ”. The main goal of the project is to research treatment of animals and its presentation to audience in „TV3”broadcast „ Suns meklē mājas”. The work consists from three parts.The theoretical part describes the specifics of televison comunication and representation of reality television, described the status of the animal ethics and theories of human attitudes toward animals. Methodology part describes the research methods used – narrative analysis, content analysis and interview. The empirical part analyzes the eight program series and concludes the broadcast treatment of animal observed.
Animal ethics in television : the analysis of the programme "Suns meklē mājas"
Keywords: Komunikācijas zinātne; dzīvnieks; ētika; televīzija; raidījums