Patēriņa kredītu juridiskais regulējums. - Ozola, Linda Emīlija (Latvijas Universitāte, 2022)
Latvijā patēriņa kredītus piedāvā banku un nebanku finanšu organizācijas pilngadīgām fiziskām personām, lai tās segtu ar ikdienas nepieciešamībām saistītus izdevumus. Kredītdevēju darbību regulē Latvijas Republikas un Eiropas Savienības normatīvie akti. Darba mērķis ir analizēt normatīvo aktu normas, kas ietekmē kredītdevēju pārkāpumu rašanās iemeslus un veicina kredītņēmēju neapdomīgu aizņemšanos, lai sniegtu priekšlikumus, kas veicinātu atbildīgāku darbības veicināšanu.

In Latvia, consumer loans are offered by banking and non-banking financial organisations to adult individuals in order to cover daily expenses. The operation of credit institutions shall be governed by the regulatory enactments of the Republic of Latvia and the European Union. The aim of the work is to analyse the regulatory provisions that affect the causes of credit offences and encourage reckless borrowing by borrowers in order to make proposals to encourage more responsible activity.
Consumer credit legal regulation.
Keywords: Tiesību zinātne; Patēriņa kredīti; Kredītdevēji; Kredītņēmēji; Pārkāpumi; Parādu atgūšana