Pirmsskolas vecuma bērnu griešanas prasmju sekmēšana tehnoloģiju mācību jomā - Ulinska, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba temats: “Pirmsskolas vecuma bērnu griešanas prasmju sekmēšana tehnoloģiju mācību jomā.” Mērķis: Teorētiski un empīriski pētīt griešanas prasmju sekmēšanu tehnoloģijas mācību jomā pirmsskolas 2. vecumposma bērniem. Darba pirmajā nodaļā tiek raksturoti pirmsskolas vecuma bērni pētijuma kontekstā – prasmes, griešanas prasmes. Tiek vērsta uzmanība uz 2. Pirmsskolas vecumposmu un tām raksturīgajām iezīmēm. Kā arī aprakstīta tehnoloģiju mācību joma – griešanas prasmju sekmētāja. Darba otrajā nodaļā tika veikta prakstiskā izpēte, par griešanas prasmju sekmēšanu pirmsskolas 2.vecumposmā tehnoloģiju mācību jomā. Veikts pedagoģiskais process griešanas prasmju sekmēšanai un rasta atbilde uz pētijuma jautājumu - kā pedagogs var veicināt bērna griešanas prasmju pilnveidi tehnoloģiju mācību jomā? Kvalifikācijas darbs sastāv no 26 lpp. 6 attēliem, 6 tabulas un 1 pielikuma. Izmantoti 17 informācijs avoti. Atslēgas vārdi – pirmsskolas, bērnu, griešanas, prasmju, sekmēšana, tehnoloģijas.

The subject of qualification work: "Promoting the cutting skills of preschool children in the field of technology learning." Purpose: To theoretically and empirically study the promotion of cutting skills in the field of learning technology for preschool 2nd-age children. In the first chapter of work, preschool children are described in the context of the study - skills, cutting skills. Attention is directed to the 2nd Pre-school age and their characteristic features. As well as described the area of learning technology - the facilitator of cutting skills. In the second chapter of the work, a practical study was conducted on the promotion of cutting skills in the 2nd preschool age in the field of technology learning and carried out the pedagogical process for promoting cutting skills, an answer was found to the research question - how can a teacher promote the development of a child's cutting skills in the field of technology learning? The qualification work consists of 26 pages 6 pictures, 6 tables, and 1 attachment. 17 information sources have been used. Keywords – preschool, children, cutting, skills, promotion, technology.
Promoting the cutting skills of preschool children in the field of technology learning
Keywords: Izglītības zinātnes; Pirmsskolas; bērnu; griešanas; prasmju; sekmēšana