Plastmasas iepakojuma apsaimniekošana Latvijā - Ķirsona, Inga (Latvijas Universitāte, 2011)
Maģistra darbā ir pētīta plastmasas iepakojuma apsaimniekošana Latvijā, apskatot apsaimniekošanā iesaistīto pušu darbību un novērtējot plastmasas iepakojuma apsaimniekošanas efektivitāti. Pamatojoties uz pētījuma rezultātā iegūto informāciju, tiek sniegti priekšlikumi plastmasas iepakojuma apsaimniekošanas uzlabošanai valstī. Pētījuma rezultātā tika secināts, ka izlietotā plastmasas iepakojuma apsaimniekošanas efektivitāte ir atkarīga pamatā no valsts politikas realizācijas otrreizējo resursu izmantošanā un atguvē, iepakojuma apsaimniekošanā iesaistītajiem dalībniekiem nosakot stingras resursu atguves prasības un īstenojot šo prasību kontroli. Darbs var tikt izmantots kā informatīvs materiāls, lai gūtu priekšstatu par plastmasas iepakojuma apsaimniekošanu Latvijā, apsaimniekošanas galvenajām problēmām un iespējamiem problēmu risinājumiem.

The Master Paper analyses the management of plastic packaging in Latvia, examining involved participant actions and evaluating its effectiveness. Based on the results of the research, there are given suggestions for plastic packaging management’s positive development in Latvia. The research shows that plastic packaging waste management’s effectiveness basically depends on the state’s politics realisation in secondary resource use and recovery, determinating strict requirements for resource recovery and realizing compliance with these requirements. The Paper can be used as information material to get a view about the plastic packaging waste management in Latvia, main management’s problems and possible solutions.
Management of Plastic Packing in Latvia
Keywords: Vides pārvaldība