Latvijas tautsaimniecības attīstība un tās bremzējošie faktori un prognozes nākotnē - Zariņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2008)
Maģistra darbā „Latvijas tautsaimniecības attīstība un tās bremzējošie faktori un prognozes nākotnē” autors analizē, cik strauji attīstās Latvijas tautsaimniecība, kādas ir galvenās problēmas ceļā uz augsta līmeņa labklājības sasniegšanu un prognozē, kas sagaida Latvijas ekonomiku nākotnē. Darba mērķis ir noskaidrot Latvijas tautsaimniecības attīstības raksturošanas iespējas, parādīt Latvijas tautsaimniecības stāvokli un izstrādāt priekšlikums Latvijas ekonomiskās konkurētspējas paaugstināšanai un galveno ekonomiku bremzējošo faktoru samazināšanai. Autors šo tematu izvēlējies, lai noskaidrotu, cik pamatotas ir valdības optimistiskās prognozes par Rietumeiropas valstu dzīves līmeņa sasniegšanu tuvākajā desmitgadē un kā tas saskan ar reālajiem iedzīvotāju dzīves līmeni atspoguļojošajiem rādītājiem. Darbā apkopota teorētiskā bāze, kā arī veikta nozares analīze un raksturojums. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām, kas katra sadalīta trijās apakšnodaļās. Tajās ievietotas tabulas un attēli, kas pastiprina autora secinājumus un ilustrē Latvijas tautsaimniecības stāvokli. Darbā izmantoti 18 publicēti literatūras izdevumi, kā arī 7 interneta resursi.

The author of this Master work “Factors contributing Latvia’s economic development and future” analyses the progress of Latvia’s national economy and its main problems on the way to reaching a higher welfare and its prognosis for Latvia’s national economy. The main aim of this work is to find out the opportunities for the national economy, and to show the real situation and make new proposals for increasing competitive capacity as well as decreasing the factors behind the decline of the economy. The author has chosen this theme to find out how real is the optimistic prognosis of the government in reaching western countries economic welfare and stability in ten years time and how this prognosis agrees with the real indices of the level of life of the Latvian population. The aim of this work is to summarise the theoretical base and analyse the description of the national economy. The Master work contains 3 parts, which is split in three sections. There are tables and pictures, which strengthen the conclusions of the author by illustrating the national economy of Latvia. These are used 18 published materials and 7 internet recourses.
Factors contributing Latvia's economic development and future
Keywords: Ekonomika