Fenkarola kristālisko formu pētījumi - Rutkovska, Ligita (Latvijas Universitāte, 2014)
Fenkarola kristālisko formu pētījumi. Rutkovska L., darba vadītājs Maģ. ķīm. Kons A. Bakalaura darbs, 45 lappuses, 21 attēls, 6 tabulas, 54 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Iegūtas četras fenkarola kristāliskās formas. Apskatītas iespējamās formu pārvērtības un stabilitāte, kā pamatmetodes izmantojot pulvera rentgendifraktometriju un termogravimetriju/diferenciāli termisko analīzi. Noteiktas un raksturotas struktūras no pulvera rentgendifrakcijas datiem. Veikti fenkarola dihidrāta dehidratācijas kinētikas pētījumi izotermiskā un neizotermiskā režīmā. CIETFĀŽU KINĒTIKA, FENKAROLS, POLIMORFISMS, PSEIDOPOLIMORFISMS, PULVERA RENTGENDIFRAKTOMETRIJA, STRUKTŪRAS NOTEIKŠANA, TERMISKĀ ANALĪZE.

Characterization of crystalline forms of phencarol. Rutkovska L., supervisor Mag. chem. Kons A. Bachelor’s thesis, 45 pages, 21 figure, 6 tables, 54 literature references, 3 appendices. In Latvian. Four crystalline forms of phencarol have been obtained. Crystallic form transitions and stability were characterized mainly by powder X-ray diffractometry and thermogravimetry/differential thermal analysis. Structures were determined from powder diffraction data. Dehydration kinetics of phencarol dihydrate was investigated under isothermal and non-isothermal conditions. PHENCAROL, POLYMORPHISM, PSEIDOPOLYMORPHISM, POWDER X - RAY DIFFRACTOMETRY, SOLID STATE KINETICS, STRUCTURE DETERMINATION, THERMAL ANALYSIS.
Characterization of crystalline forms of phencarol
Keywords: Ķīmija