Labākās veiktspējas JPA implementācijas izvēle - Pavļenko, Maksims (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā tiek apskatīts ORM, kas ir ORM un kādu problēmu tas risina. Tiek apskatīts JPA, kā viens no ORM realizācijas slāņiem. Apskatītas JPA implementācijas, kas atbalsta pēdējo JPA 2.2 versiju, kādas JPA anotācijas izstrādātājs izmanto Java kodā, datubāzes atbalstam. Tiek veikta divu JPA implementāciju, EclipseLink un Hibernate, veiktspējas salīdzinājums. Praktiskajā darbā tiek apskatīts JPA implementāciju veiktspējas un izmantotās atmiņas salīdzinājums, kopā ar Java nemainīgo vaicājumu valodu (JPQL) pielietošanu. Tiek apskatīti atmiņas trūkumu risinājuma iespējas. Darba autors rekomendē izmantot Hibernate implementāciju un tikai izņēmuma gadījumā, kad vajag strādāt ar vienu tabulas lietotni, tad izmantot EclipseLink

The bachelor's thesis examines what is ORM and what problem it solves. JPA is considered as one of the layers of ORM implementation. Thesis examines also JPA implementations that support the latest version of JPA - 2.2, which JPA annotations developer uses in Java code. Practical part consists of performance comparison of two JPA implementations EclipseLink and Hibernate. The practical part deals with the comparison of performance and memory usage of JPA implementations as well as usage of Java Persistence Query Language (JPQL). This part also includes possibilities of solving memory issues caused by JPA implementations. The author of the paper recommends using Hibernate implementation in all cases except one case when you need to work with one table applications where it is considered to use EclipseLink.
Best performance JPA implementation choice
Keywords: Datorzinātne; Java; ORM; JPA; JPA implementācija; MySql