Zinātnisko institūciju konsolidācija agrārajā sektorā - Jalovika, Laura (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba temats ir zinātnisko institūciju konsolidācija agrārajā sektorā. Darbs sastāv no 61. lpp., tajā skaitā 7 tabulas un 11 attēli. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz konsolidācijā iesaistīto agrārā sektora zinātnisko institūciju darbības datu analīzi, identificēt konsolidācijas procesa problēmas un izstrādāt priekšlikumus tās pilnveidei. Mērķa sasniegšanai veicamie uzdevumi: •izpētīt Latvijas un ES zinātniski pētnieciskā darba finansēšanas avotus; •izpētīt konsolidācijas iemeslus un mērķi; •salīdzināt AREI konsolidācijas mērķi ar sasniegto rezultātu. Darba gaitā autore secina, ka Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta, Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūta un Latvijas valsts agrārās ekonomikas institūta konsolidācija ir nodrošinājusi pētniecības kapacitātes paaugstināšanu, taču nav paaugstinājusi pārvaldības un resursu vadības efektivitāti. Bakalaura darba nobeigumā autore sniedz 7 priekšlikumus Agroresursu un ekonomikas institūta pārvaldības un vadības resursu efektivitātes paaugstināšanai. Atslēgas vārdi: konsolidācija, zinātniskā institūcija, zinātne, starptautiskais izvērtējums, inovācija, kapacitāte.

Topic is Consolidation of Scientific Institutions in Agriculture field. Work consists of 61 pages, including 7 tables and 11 figures. The goal of the work is agricultural field scientific institutions operational data analysis based on the consolidation, to identify the problems of the consolidation process and develop proposals for its development. The tasks to achieve the goal: •To explore Latvian and EU scientific research sources of financing; •To investigate the consolidation causes and the goal; •To compare the goal of the AREI consolidation with the achieved performance. The author concludes by consolidation of DPP "State Priekuli Plant Breeding Institute", DPP "State Stende Cereals Breeding Institute" and DPP "Latvia State Institute of Agrarian Economics" has provided improvements in research capacity, but has not raised the effectiveness of the governance and resource management. In conclusion, the author of the work suggests 7 proposals to increase governance and resource management effectiveness in the Institute of Agricultural Resources and Economics. Keywords: Consolidation, Scientific institution, Science, International evaluation, Innovation, Capacity.
Consolidation of scientific institutions in agriculture field
Keywords: Ekonomika; konsolidācija; zinātniskā institūcija; zinātne; starptautiskais izvērtējums; inovācija