Dažu tīmekļa ugunsmūru salīdzinājums - Šumskis, Sandris (Latvijas Universitāte, 2016)
Pētot, ievācot informāciju un aprakstot darbu par tēmu “Dažu tīmekļa ugunsmūru salīdzinājums” autors pētīja, kas ir tīmekļa programmatūras ugunsmūri un to darbības principus, kā arī dažus tīmekļa programmatūras ugunsmūrus, tieši izvēloties un liekot lielāku uzsvaru uz trīs izvēlētiem – Modsecurity, Naxsi un SecureSphere tīmekļa programmatūras ugunsmūriem un to risinājumiem. Autors šajā darbā veica katra risinājuma izpēti, to savstarpējo salīdzināšanu, apskatot, kādi ir šo risinājumu plusi un mīnusi, ar ko ir jāsaskaras uzņēmumiem un tā lietotājiem. Veicot šo salīdzinājumu, tika izdarīti secinājumi, kurš no apskatītajiem tīmekļa programmatūras ugunsmūra risinājumiem ir labāks.

Studying, gathering information and describing the work on “Some web firewall comparison” author studied, what is a Web application firewall and their operating principles, as well as the popular Web application firewall solutions directly selecting and placing greater emphasis on three selected – Modsecurity, Naxsi and SecureSphere Web application solutions. The author of this work was carried out by each solution research, their mutual comparison, looking at what are the pros and cons of these solutions, which are facing companies and its users. This comparison was made to the conclusions which the relevant Web application firewall solutions is better.
Some web firewall comparison
Keywords: Datorzinātne; WAF; Ugunsmūris; ModSecurity; Naxsi; SecureSphere