Ainavas stilizācijas un grāmatu vāku izgatavošanas apguve 9.klasē mājturībā un tehnoloģijās. - Kundziņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba „Ainavas stilizācijas un grāmatu vāku izgatavošanas apguve 9. klasē mājturībā un tehnoloģijās” mērķis ir izpētīt ainavu stilizācijas un grāmatu vāku izgatavošanas apguves iespējas 9. klasē mājturībā un tehnoloģijās, izveidot mācību saturu un aprobēt to praksē. Diplomdarba izstrādes pedagoģiskā problēma ir mācību satura atlase un mācību tēmas sagatavošana. Diplomdarbā apkopota informācija par mācību satura atlasi, normatīvajiem dokumentiem, pusaudžu vecumposmu, mācību metodēm, vērtēšanu, uzskates līdzekļiem. Mācību satura izveidei apkopota informācija par grāmatu vāku veidošanu, tekstilmateriāliem un tehnikām, krāsu saskaņošanu, kompozīcijas veidiem, ainavu stilizāciju. Pētījumā izmantota literatūras un avotu analīze, aptauja un aprobācija praksē.

Diploma ,,Learning Landscape Pastiche and Designing Book Covers in Home Economics and Technologies in Grade 9” aim is to explore opportunities of learning landscape pastiche and designing book covers in home economics and technologies in 9th grade, create content, thematic plan and approbate in practice. Diploma pedagogical problem is the development of learning content and trainings material preparation. Diploma summarizes the learning content selection, regulatory documents, teen age groups, teaching methods, evaluation, visual aids. Learning content creation contains information about the book cover designing, textiles and techniques, color matching, composition types, landscape pastiche. In the study is used the literature and source analysis, survey and approbation in practice.
Learning Landscape Pastiche and Designing Book Covers in Home Economics and Technologies in Grade 9
Keywords: Pedagoģija; grāmatu vāku izgatavošana; ainavu stilizācija; tekstiltehnikas; mājturība un tehnoloģijas