Īpašuma apdrošināšanas būtība un salīdzinošā analīze divās apdrošināšanas sabiedrībās - Čudars, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2020)
Īpašuma apdrošināšana ir kļuvusi par svarīgu apdrošināšanas nozari. Tā ir brīvprātīga apdrošināšana, kas veicina konkurenci. Bieži vien klienti uzmanīgi nelasa apdrošināšanas līgums, kas šajā ļoti dažādo piedāvājumu pārsātinātajā nozarē, nozīme, ka tiek palaists garām labākais piedāvājums vai tiek pārkāpti apdrošināšanas noteikumi. Tāpēc darba autors apskata divu apdrošināšanas sabiedrību piedāvājumus īpašuma apdrošināšanā. Pētījuma mērķis ir izstrādāt priekšlikumus īpašuma apdrošināšanas tirgus piedāvājuma uzlabošanai. Darba galvenie uzdevumi ir teorētiski sniegt apkopojumu par apdrošināšanas būtību, riskiem, raksturot īpašuma apdrošināšanas atšķirības no pārējiem veidiem, raksturot īpašuma apdrošināšanas līguma sastāvu, raksturot apdrošināšanas ekonomisko nozīmi; analizēt īpašuma apdrošināšanas tirgu, raksturot divas apdrošināšanas kompānijas, to darbību un salīdzinot to īpašuma apdrošināšanas piedāvājumus. Bakalaura darbs sastāv no 64 lapām, 3 nodaļām, 3 apakšnodaļām, izmantoti 40 informācijas avoti.

Property insurance has become one of the most important types of insurance. It’s a voluntary insurance, so there is a lot of competition. Clients don’t usually read their insurance contract very carefully, which in this type of insurance saturated with a wide variety of offers, means that there are a lot of missed opportunities and sometimes insurance terms are violated. Therefore, the author examines two offers of two property insurance companies. Research aim is to develop proposals to improve property insurance market. To achieve this aim, author will provide a summary of the nature of insurance, risks, describe the differences of property insurance, describe the economic significance of insurance, analyze the property insurance market, describe two insurance companies, their activities and compare property insurance offers. Research consists of 64 pages, 3 chapters and 3 subsections. There are 40 sources of information.
Property insurance and comparative analysis of two insurance companies
Keywords: Ekonomika; īpašuma apdrošināšana; BTA; ERGO; apdrošināšanas tirgus