Origami locīšanas izmantošana nodarbībās 6-7 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē - Podorska, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba tēma – „Origami locīšanas izmantošana nodarbībās 6-7 gadus veciem bērniem PII”. Origami - lielisks veids bērniem, kā attīstīt loģisko un telpisko domāšanu, veicināt radošo aktivitāti, izmantojot domāšanas procesu aktivizēšanu. Origami - sena papīra locīšanas māksla. Origami mākslas pirmsākumi meklējami senajā Japānā, kur tika izgudrots papīrs. Sākotnēji origami tika izmantots reliģiskās ceremonijās. Ilgu laiku šī veida māksla bija pieejama tikai augstāko sabiedrības slāņu pārstāvjiem, kur par labas gaumes zīmi kalpoja papīra locīšanas meistarība. Tikai pēc Otrā pasaules kara, origami kļuva pieejams ārpus Austrumiem, un nonāca līdz Amerikai un Eiropai, kur uzreiz guva lielu popularitāti. Mūsdienās ar origami nodarbojas ne tikai pieaugušie, bet arī dažāda vecuma bērni - no 3 līdz 12 gadiem

The title of diploma paper is “Origami bending use in activities for children for age 6-7”. Origami - a great way for children to develop logical and spatial thinking, encourage creative activity through the activation of the thought process. Origami - the ancient art of paper folding. Origami art has its roots in ancient China, where paper was invented. Originally origami was used in religious ceremonies. For a long time this kind of art was only available in the higher walks of life, where it served as a sign of good taste paper folding workmanship. Only after the Second World War, origami became available outside the East, and came to America and Europe, where once got a large popularity. Nowadays with origami are dealing not only adults, but also children of different ages - from 3 to 12 years.
Origami Bending Use in Activities for Children for Age 6-7
Keywords: Pedagoģija; origami, 6-7 gadus veci bērni, origami tehnikas lietošana, origami dažādas nodarbības.; origami, 6-7 gadus veci bērni, origami tehnikas lietošana, origami dažādas nodarbības.; origami, 6-7 gadus veci bērni, origami tehnikas lietošana, origami dažādas nodarbības.; origami, 6-7 gadus veci bērni, origami tehnikas lietošana, origami dažādas nodarbības.; origami, 6-7 gadus veci bērni, origami tehnikas lietošana, origami dažādas nodarbības.