Bioloģisko saimniecību darbība un attīstības iespējas Latvijā - Škutāns, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2013)
Problēmas būtība ir sagatavot maģistra darbu atbilstoši izvēlētajai tēmai un izstrādāt atbilstoši metodiskajiem norādījumiem. Darba mērķis ir iepazīties ar teoriju par bioloģisko saimniecību, savākt un apkopot statistisko informāciju un veikt analīzi. Aplūkot bioloģisko saimniecību attīstību un tās darbības nosacījumus, kas jāizpilda lai būtu bioloģiskā saimniecība. Darba laikā iegūtie rezultāti parādīja bioloģiskās lauksaimniecības lomu valsts ekonomikā un turpmākajos tās attīstības plānos. Iegūtie rezultāti ļāva izteikt secinājumus un priekšlikumus par bioloģisko lauksaimniecību gan Latvijā, gan zemnieku saimniecībā „Tiltiņi”. Darbs var tikt izmantots, lai gūtu priekšstatu par to kas ir bioloģiskā saimniecība, kādas prasības jāievēro, tā pat var iepazīties ar bioloģisko z/s „Tiltiņi” tās ekonomisko situācijas analīzi un tās bioloģisko saimniecības darbību. Atslēgvārdi: zemnieku saimniecība, bioloģiskā saimniecība, resursi, lopkopība, zemkopība

Nature of the problem is to prepare master's thesis to the chosen topic and develop according to methodological guidelinesThe goal is to get acquainted with the theory of organic farms, collect and compile statistical information and analysis. Look at the development of organic farms and the conditions to be fulfilled to have an organic farm. Work time the results showed the role of organic farming in the country's economy and its future development plans. The results obtained make conclusions and recommendations on organic farming and the Latvian and the farm "Tiltiņi". Work can be used to get an idea of what is organic farming what requirements It must follow, it may even be acquainted with the organic farm "Tiltiņi" in the economic analysis and the organic farm operation. Tags: farm, organic farm, resources, animal husbandry, agriculture
The organization of Biological Farming and development opportunities in Latvia
Keywords: Ekonomika