Latvijas kokrūpniecības nozares eksporta struktūras analīze un attīstības iespējas - Brants, Gundars (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā tiek analizētas uzņēmumu konkurētspējas pamatnostādnes zinātniskajā literatūrā, un pētīta ES vienotā kokrūpniecības tirgus situācija, kā arī uzņēmuma SIA „Upeslīči” konkurētspēja un to ietekmējošie faktori. Pirmajā nodaļā tiek pētīts uzņēmumu konkurētspējas jēdziens un apkopotas dažādu ekonomisko skolu konkurētspējas koncepcijas. Otrajā nodaļā tiek analizētas ES kokrūpniecības tirgus piedāvājuma un pieprasījuma veidošanās problēmas. Trešajā nodaļā, pamatojoties uz uzņēmuma SIA „Upeslīči” klientu un darbinieku aptaujas rezultātiem, tiek pētīta uzņēmuma konkurētspēja un to ietekmējošie faktori. Maģistra darbam ir 84 lpp., 29 attēli, 11 tabulas un 4 pielikumi. Atslēgvārdi: konkurētspēja, kokrūpniecība, tirgus, koka iepakojuma nozare, paletes

The essence of firms competitiveness in scientific literature, the situation in the common EU wood industry market, as well as the competitiveness of company SIA „Upeslīči” and the factors influencing it, is analyzed in this paper. In the first chapter the conception of the firms competitiveness and concepts of competitiveness in different economical schools are researched. In the second chapter supply and demand formation problems in the common EU wood industry market are analized. In the third chapter, based on the results of the questionnaire of company’s SIA „Upeslīči” employees and customers, competitiveness of company and the factors influencing it, is researched. This master paper has 84 P., 29 figures, 11 tables and 4 attachments. Keywords: competitiveness, wood industry, market, wood packaging sector, pallets
Export structure analysis of wood industry of Latvia and development possibilities
Keywords: Vadībzinātne