Pirmā disertācija pedagoģijā Latvijā - Puķīte, Santa (LU Muzejs, 2024)
2024. gada maijā apritēja 85 gadi kopš Eduards Pētersons iesniedza savu disertāciju pedagoģijā “Pestalocija personība un viņa pedagoģiskās idejas” Latvijas Universitātē (LU). LU Muzeja krājumā glabājas disertācijas melnraksts, kas papildināts ar E. Pētersona piezīmēm rokrakstā, padarot to par unikālu eksemplāru.

In May 2024, 85 years have passed since Eduards Petersons submitted his dissertation in pedagogy "Pestalozzi’s personality and his pedagogical ideas" at the University of Latvia (UL). The collection of the UL Museum holds the draft of the dissertation, supplemented with E. Peterson's handwritten notes, making it a unique copy.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science and ideas; Pedagoģija; Audzināšana; Izglītība; Pedagogy; Education