Darba aizsardzības sistēmas uzlabošana Aizkraukles novada pašvaldībā - Zīle, Ritvars (Latvijas Universitāte, 2021)
Zīle R. Darba aizsardzības sistēmas uzlabošana Novada pašvaldības Domē: kvalifikācijas darbs pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā Darba aizsardzība. Alūksne: LU, 2020. 43 lpp., 20 att., 2 tab. Kvalifikācijas darba mērķis ir iepazīties ar Darba aizsardzības sistēmu Novada pašvaldības domē un apzināt, kādi uzlabojumi ir nepieciešami un kādas darbības ir jāveic šī mērķa sasniegšanai. Pirmajā daļā tiek apskatīta darbinieku arodveselība un tās nozīme, obligātās veselības pārbaudes, to mērķis un nozīme darba aizsardzības sistēmā un raksturīgākie riski biroja darbā. Otrajā nodaļā – darba aizsardzības sistēma Novada pašvaldības Domē: raksturīgākie riski Novada pašvaldības Domē un obligātās veselības pārbaudes norise Novada pašvaldības Domē un atbilstība Latvijas Republikas likumdošanai. Trešajā nodaļā tiek piedāvāti darba aizsardzības sistēmas iespējamie uzlabojumi, norādīts sasniedzamais mērķis un rezultāti, kā arī tehniskais risinājums un tā pamatojums. Darbā izmantotie atslēgvārdi: “darba aizsardzība”, “darba aizsardzības sistēma”, “arodveselība”, “obligātā veselības pārbaude”, “darba vides riski”, “ergonomika”.

Zīle R. Improvement of the Labor Protection System in the County Municipality Council: qualification work in the first level professional higher education study program Labor Protection. Aluksne: LU, 2020. 43 pages, 20 pictures, 2 tables. The aim of the qualification work is to get acquainted with the Labor Protection System in the County Council and to identify what improvements are needed and what actions need to be taken to achieve this goal. The first part deals with the occupational health of employees and its importance, mandatory health examinations, their purpose and role in the labor protection system and the most characteristic risks of the office workspace. In the second chapter - labor protection system in the Municipality Council: the most characteristic risks in the Municipality Council and the process of mandatory health examination in the Municipality Council and compliance with the legislation of the Republic of Latvia. The third chapter offers possible improvements of the labor protection system, indicates the goal and results to be achieved, as well as the technical solution and its justification. Keywords used in the work: “occupational safety”, “occupational safety system”, “occupational health”, “compulsory health examination”, “work environment risks”, “ergonomics”.
Improvement of Safety Management System in the County Council Aizkraukle
Keywords: Darba aizsardzība (Alūksnes filiāle) [RPIVA]; darba aizsardzība; darba aizsardzības sistēma; arodveselība; obligātā veselības pārbaude; darba vides riski