Investīciju iespējas Latvijas un pasaules vērtspapīru tirgū - Dārziņa, Gaļina (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt investīciju iespējas Latvijas un pasaules vērtspapīru tirgū, izstrādāt rekomendācijas ieguldījumu riska mazināšanai un noteikt ieguldījuma veidu ar zemāko riska pakāpi. Pirmā daļa dod kopējo priekšstatu par Latvijas finanšu tirgus būtību, darbību, struktūru un uzraudzību. Otrajā daļā raksturots Latvijas vērtspapīru tirgus, aprakstīti: vērtspapīru modelis, vērtspapīru klasifikācija un funkcijas, ka arī ieguldīšanas pamatprincipi. Trešā daļa dod priekšstatu par brīvo naudas līdzekļu ieguldījumu veidiem, to būtību un pārvaldīšanu. Ceturtajā daļā tiek veikta ieguldījuma ienesīguma analīze, uz kuras pamatojoties tiek izstrādāti priekšlikumi. Diplomdarbs sastāv no četrām daļām, ietverot 7 attēlus un 2 tabulas, kā arī 3 pielikumus. Atslēgas vārdi: vērtspapīrs, akcija, emitents, ieguldījums, ieguldījuma fonds.

The diploma works target is to explore possibilities of investments in Latvia and worldwide securities market, make recommendations for investment risk detraction and define investment type with the lowest risk level. The first part gives the general presentation of Latvia finances market, its essence, action, structure and supervision. In the second part is described Latvia securities market: security models, security classification and functions, investment basic principles. The third part gives a look in free money found investment types, essence and management. In the fourth part has realized investment profitability analysis on which has been based suggestions. Diploma work consists of four parts, including seven images, two table and three appendixes. Key words: security, stock, issuer, investment, investment fund.
Investment possibilities in the Latvian and world securities market
Keywords: Ekonomika