Tiesas nolēmumu izpilde administratīvajā procesā - Zeltiņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbā tiek pētīts tiesas nolēmumu izpildes institūts administratīvajā procesā. Autore kā galveno šī tiesību institūta problēmu izvirza neskaidru un neefektīvu regulējumu, kas līdz ar to nespēj garantēt personas tiesību aizsardzību. Autore uzskata, ka, salīdzinot ar administratīvā akta piespiedu izpildes regulējumu, tiesas nolēmumu izpildei nav pievērsta tik liela rūpība, kā rezultātā daudzi neskaidrie jautājumi tiek risināti tikai tiesu praksē, piemērojot analoģiju. Autore uzskata, ka, palielinot tiesas kompetenci šajā jautājumā, iespējams padarīt šo tiesību institūtu efektīvāku. Darba mērķis ir apkopot un izpētīt tiesas nolēmumu izpildes institūta administratīvajā procesā īpatnības un problēmas, kā arī pētījuma gaitā sniegt priekšlikumus izvirzīto problēmu risināšanai. Autore darbā izvirza vairākus uzdevumus. Pētījuma rezultātā autore piedāvā vairākus priekšlikumus, kā grozīt šobrīd spēkā esošo regulējumu, lai tas būtu ne tikai skaidrāks un vieglāk uztverams, bet arī efektīvs.

Paper analyzes execution of court decisions in administrative procedure. As the main problem author highlights a confusing and ineffective regulation that leads to a problem guaranteeing protection of human rights. Author considers that execution of court decisions in administrative procedure is worked out less than execution of administrative acts, therefore many problems have been solved only in jurisprudence. Author also considers that entailing a greater judicial control of execution of court decisions would make this institute more effective. The main goal of this paper is to collect, analyse and explore characteristics and problems of execution of court decisions in administrative procedure and to offer solutions for the main problems. Author broaches several assignments. As a result of this research author offers several suggestions, how to make the regulation of this institute effective and easy to perceive.
Execution of court adjudications in administrative procedure
Keywords: Juridiskā zinātne