Sporta un veselības centra izveide Siguldā - Guķe, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba “Sporta un veselības centra izveide Siguldā” mērķis ir izpētīt Siguldas iedzīvotāju sporta paradumus un vajadzību pēc jauna sporta centra izveides un izstrādāt attīstību veicinoša projekta tehniski – ekonomisko pamatojumu un rokasgrāmatu. Maģistra darbs ietver Siguldas sporta pakalpojumu analīzi. Projekta īstenošanai tika piedāvātas 3 alternatīvas, no kurām realizācijai tika izvēlēta esošā sporta kluba “Panatta Fitness” uzlabošana un paplašināšana. Darba pētījuma ietvaros tiek izvirzīta sekojoša problēma: Siguldas iedzīvotājiem nav nodrošināta iespēja nodarboties ar fiziskām aktivitātēm slēgtās telpās. Problēmas risināšanai tiks izstrādāts projekts, kurā ietvaros tiks pārpirkts uzņēmums un atjaunotas esošā sporta kluba telpas. Darba pirmajā daļā tiek veikts pētījums, kurā tiek noskaidrots, kādi ir Siguldas iedzīvotāju paradumi un jauna sporta centra izveides iespējas. Otrā daļa veltīta problēmas risināšanas alternatīvu izvērtējumam, savukārt trešā daļa veltīta projekta rokasgrāmatas izstrādei. Darbs sastāv no 204 lappusēm, 16 attēliem, 25 tabulām un 27 pielikumiem. Atslēgas vārdi: projekts, projektu vadīšana, Siguldas novads, sports, veselība, fiziskās aktivitātes, sporta centrs.

The aim of the Master’s thesis „The Creation of Sport and Health Center in Sigulda” is to find out the sport habits of inhabitants of Sigulda and the need of a new recreation center, as well as to create a guidebook and technical and economic grounds for this development project. Three alternatives were given for the project’s implementation from which one was chosen for realization: the existing sports center’s “Panatta Fitness” acquisition and improving. The main problem of the work was as follows: the inhabitants of Sigulda have not enough opportunities to engage in sports activities indoor. In order to solve the problem, the project was created. In the frame of this project the company “Panatta Fitness” was bought and the existing facilities were refurbished. In the first part of the thesis the analysis of the sport habits of inhabitants of Sigulda is made, as well as the possibilities of new sports center’s creation is analyzed. The second part is dedicated to the problem solving and the evaluation of alternatives of the project, while the third part concentrates on the project’s guidebook. The thesis consists of 204 pages, 16 images, 25 tables and 27 appendices. Key words: project, project management, Sigulda, sports, health, physical activity, sports center.
Creatio of sport and health center in Sigulda
Keywords: Vadībzinātne; projekts; projektu vadīšana; Sigulda; sports; veselība